top of page

Nekoliko razloga da plivate, plivate... barem dva puta nedeljno!

Updated: Sep 9, 2021


Plivanje je definitvno savršena fizička aktivnost.Dobro deluje na organizam iznutra ali i spolja. Preporuka svakako jeste da od janurada pa sve do decemra praktikujemo plivanje što češće ili najmanje dva puta nedeljno.Mnogo je razloga da se bućnete u vodu!

Kao što smo napomenuli plivanje je idelana fizička vežba ,pa se često divimo vretenastim mišićima plivačica i širini ramena kod plivača. Ovo je jedna od najboljih aerobnih aktivnosti koja aktivira celo telo- mišiće nogu,ruku,leđa,trbušnjaka,a telo postaje fleksibilno i snažno. Pola sata neke aerobne aktivnosti u vodi,vredi kao 45 minuta iste aktivnosti na suvom. Sam boravak u vodi povećava pokretljivost i elastičnost zglobova,a ukoliko ste povređeni plivanje ubrzava oporavak. Takođe plivanje smanju stres,a poboljšava san.Bitno je napomenuti da je jako dobro za gubitak viška kilograma.

Za 10 minuta plivanja sagorećete : prsnim stilom 60kalorija, leđnim stilom 80kalorija, slobodnim stilom ili kraul stilom 100kalorija ileptir stilom ili delfin stilom 150kalorija.

Plivanje čuva i zdravlje srca,pa tako treba napomenuti da jača mišiće grudnog koša ali i najvažniji mišić tela - srce. Smanjuje rizik od mogućeg oboljenja dijabetisa samo ukoliko se pliva barem jednom nedeljno od 30minuta. Ukoliko ste zainteresovani za učenje ili bavljenjem plivanjem kao sportskom aktivnošću, škola plivanja ProSwim nudi programe: - obuka neplivača - škola plivanja

- rekreativno plivanje

- individualni treninzi

Škola je namenjena deci uzrastu od 4 do 15 godina. Dete možete upisati s razlogom da nauči da pliva ,a isto tako da posle obuke neplivača nastavi svoje aktivno bavljenje plivanjem. Uz savršen tim trenera ,sa velikom iskustvom u radu sa decom možemo sa sigurnošću da tvrdimo najbrže rezultate.




Koliko god da ste dobar plivač, pauza čini svoje. Konstatntno usavršavanje prsnog, kraula i leptira napraviće od vas snažnu osobu spremnu za razne životne izazove, dobre i loše.

341 views

Recent Posts

See All
bottom of page