top of page

Program škole plivanja Proswim


- Obuka neplivača

- Škola plivanja

- Tenažno plivanje

- Rekreativno plivanje

- Individualni časovi





OBUKA NEPLIVAČA


Škola plivanja proswim smatra da Jedan od najvažnijih procesa početnika u plivanju jeste obuka neplivača. Škola nudi upis za decu uzrasta od 4 godine (predškolskog i školskog uzrasra), ali programu se mogu priključiti i mlađa deca u zavisnosti od njihovih telesnih i motoričkih sposobnosti.

Program obuke neplivača sastoji se iz različitih vežbi u mestu i kretanju kako u bazenu,tako i na suvom. Trenig na suvom je obavezan, jer insistiramo zagrevanje mišića pre ulaska u vodu radi sprečavanja mogućih povreda ili grčeva. U okviru programa vežbi koristi se i igra kao neizostavan pedagoški pristup.

Cilj škole plivanja jeste da deca kroz prijatnu i zabavnu atmosferu što lakše savladaju sve elemente predviđene planom i programom.

Savladavanjem osnovne obuke neplivača,deca mogu nastaviti u našoj školi sa dalom obukomi naučiti sve četiri tehnike plivanja

Cilj:

- privikavanje na vodu

- savladavanje vežbi disanjja

- održavanje na vodi

- plutanje i klizanje u vodi

- rad nogama



ŠKOLA PLIVANJA


Ova vrsta programa(škola plivanja) je namenjena deci koja su završila sa programom obuke neplivača i predstavlja složeniji nastavak obuke.

Ukoliko je dete prošlo obuku neplivača i savladalo osnove tehnike disanja,plutanja i rada nogama može preći u napredniju grupu, grupu poluplivača. Grupa poluplivača počinje se sa malo složenijim vežbama obuke tehnike kraul i leđni kraul. Kada se savlada kraul i leđni kraul prelazi se na druge dve tehnike prno stil i delfin stil. Škola plivanja nije vremenski ograničena i traje sve dok se ne savladaju svi elementi predviđeni planom i programom.

Cilj :

- Usavršavanje plivačkog znanja iz kraula i ledjne tehnike

- Učenje osnovnih elemenata i sve četiri plivačke tehnike

- Usavršavanje dostignutog plivačkog znanja 

- Održavanjem kondicije i povećanjem funkcionalnih i motoričkih sposobnosti za dalje aktivno sportsko plivanje


TRENAŽNO PLIVANJE


Trenažno plivanje podrazumeva kategorizaciju plivača testiranjem plivačke sposobnosti. Namnjeno je za decu koja su prošla kompletnu obuku plivanja savladavanjem sve četiri tehnike plivanja. Omogućava korekvciju i usavršavanje svih tehnika plivanja ( skok na glavu,okret itd...). Program je namnjem deci različitog uzrasta.

Cilj :

- kraul stil

-leđni stil

-prsno stil

-delfin stil



REKREATIVNO PLIVANJE


Rekreativni program namnjen je za decu ali i za odrasle. Rekreativno plivanje za decu namnjeno je onoj deci koja su završila program škole plivanja,al žele da nastave plivanje pod nadzorom trenera. Rekreativno plivanje preporučuje se kao aktivnost u bilo kom životnom dobu. Rekreativno plivanje nije motivisano sportskim rezultatima i ako se organizuje sistematski i planski. Cilj ovog programa je da deca kao i odrasli aktivno provode svoje slobodno vreme.


INDIVIDUALNI ČASOVI PLIVANJA


Individualna tehnika plivanjapodrazumeva pristup u obuci plivanja usmeren ka pojedincu. Ova vrsta treninga je od posebnog značaja,naročito za početnike. Namnjena je osobama koji žele brže ostvarivanje ppostavljenih ciljeva i rezultata u odnosu na aktivnosti koje se sprovode u grupi polaznika. Cilj individualnih treninga je oslobađanje straha od vode,obuka plivanja,a zatim i na korigovanju naučenih tehnika plivanja.


295 views

Recent Posts

See All
bottom of page